Zin in een snel en lekker broodje dat er ook nog eens mooi uitziet op tafel? Maak dan dit eenvoudige pestobrood šŸ˜

Ingrediƫnten:
300 gram patentbloem
1 zakje gedroogd gist
150 ml melk, lauwwarm
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
30 ml olijfolie
150 gram (verse) groene pesto

Zorg dat de melk lauwwarm is (zet even 40 sec in de magnetron) en voeg de suiker en gist toe en roer goed door. Laat voor ongeveer 5 minuten staan tot het mengsel begint te schuimen. Meng in een andere kom de bloem met het zout en de olijfolie. Kneed met een mixer met een deeghaak en voeg de melk geleidelijk toe aan het bloem. Kneed ongeveer 10 minuten door tot een mooi deeg. Vet de kom in met wat olijfolie, maak een bal van het deeg en leg het deeg er weer terug in. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plek rijzen voor 1 uur. Ik doe dit meestal in mijn oven die ik op 30 graden zet.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 25cm x 40 cm en bestrijk het deeg met de pesto, tot ongeveer 2 cm van de rand. Rol het deeg vanaf de lange zijde op tot een rol. Snijd de rol doormidden en leg beide kanten met de binnenkant naar boven, zodat je de laagjes en pesto ziet. Knijp aan Ć©Ć©n kant de uiteindes aan elkaar en draai de 2 slierten over elkaar heen. Knijp ook de andere uiteinden aan elkaar en rol nu het brood om Ć©Ć©n van de uiteindes heen en stop het andere uiteinde in de onderkant van het brood, zodat het goed vastzit. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in 25 – 30 minuten gaar en knapperig. Eet smakelijk!