Heerlijke Parmezaanse kippensoep met burrata geserveerd met een homemade zongedroogde tomaten – olijvenfocaccia. Ik vond dit recept in het Delicious Magazine.

Voor 6 personen:

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 kipkarbonades
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 venkelknol fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 laurierblaadje
  • 800 g tomaatblokjes 2 blikken
  • 1½ liter zoutarme kippenbouillon
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas + een stuk korst van parmezaanse kaas
  • ½ bosje oregano blaadjes geplukt
  • 2 bollen burrata in stukken gescheurd

Stap 1: Verhit in een grote braadpan op matig tot hoog vuur 3 eetlepels olie. Bestrooi de kipkarbonades met peper en bak ze in ongeveer 7 minuten rondom bruin. Leg ze op een bord.

Stap 2: Draai het vuur lager en schep in dezelfde pan de ui, venkel, knoflook, het venkelzaad en laurierblaadje 2 minuten om op laag vuur tot de aroma’s vrijkomen.

Stap 3: Voeg de tomaten en bouillon toe en draai het vuur hoog. Breng aan de kook, voeg de kipkarbonades weer toe met de kaaskorst en de helft van de oregano. Laat de soep op matig vuur 1 uur trekken en enigszins inkoken onder af en toe omscheppen.

Serveer de soep met de burrata en de rest van de oregano.

Eet smakelijk!