Het is weer pancake sunday 😍 Vandaag stonden er pancakes met vanille kwark, maple syrup, banaan en frambozen op het menu. Heerlijk als een uitgebreid ontbijt in het weekend, maar op alle andere dagen mag het natuurlijk ook gegeten worden 😉
Voor 8 kleine pancakes, ontbijt voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 150 Griekse yoghurt
- 75 gram bloem (tarwemeel)
- 1 ei
- 1 theelepel vanille suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
- handje frambozen
- 150 gram vanille kwark
- maple syrup
Stap 1: Doe de yoghurt, bloem, ei, suiker en het bakpoeder in een kom en roer goed door. Het wordt een dik beslag.
Stap 2: Snijd de banaan in plakjes.
Stap 3: Verwarm een (pannen)koekenpan op middelhoog vuur. Voeg geen olie of boter toe in de pan. Maak 4 pancakes in de pan. Dit is 1 flinke eetlepel beslag per pancake. Bak de pancakes ongeveer 1,5 – 2 minuten per zijde. Herhaal deze stap met de rest van het beslag.
Stap 4: Stapel nu als volgt de pancakes op elkaar. Leg een pancake op een bord, smeer deze in met vanillekwark en leg er wat fruit op. Herhaal deze stappen totdat de pancakes op zijn. Giet er daarna de maple syrup overheen.
Eet smakelijk!