Normaal doe ik pulled chicken in wraps of over de nacho’s. Vandaag probeerde ik wat anders, namelijk panbroodjes gevuld met pulled chicken. Met de nadruk op proberen, want niet alle broodjes bleken van binnen gaar te zijn 🙈. Dus wil je ze maken, druk ze dan zo plat mogelijk en bak ze wat langer op laag vuur 😉 De broodjes die gaar waren, waren heerlijk!

Ik koos voor een makkelijk deeg, van Griekse yoghurt, zelfrijzend bakmeel, wat gedroogde oregano en een snufje zout. Ik gebruikte voor 8 broodjes 200 gram zelfrijzend bakmeel en 200 gram yoghurt. Roer alles door elkaar en verdeel het deeg in 8 bolletjes.

Druk de bolletjes plat (zorg dat het deeg niet te dun is, want dan scheurt het met vouwen) op een ingevette werkplek en beleg met 2 eetlepels pulled chicken. Vouw het broodje dicht, draai om zodat de vouw onder ligt. Druk het broodje nog wat platter. Verhit een koekenpan en bak het broodje aan alle kanten goudbruin.

De pulled chicken maakte ik met paprika, maïs, gebakken uien, komijn, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en sweet en smokey bbqsaus
Eet smakelijk!