
Opzekopze perencake, gemaakt door de kleine dikkop!
Wat heb je nodig?
50 gram boter
100 gram bruine basterdsuiker
2 peren
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram suiker
3 eieren
150 gram boter op kamertemperatuur
1 theelepel vanillepasta
Snufje zout
Smelt de boter samen met de basterdsuiker op laag vuur in een pannetje en giet in een dichte cakevorm (geen springvorm), waarvan de bodem bedekt is met bakpapier en de zijkanten goed ingevet zijn. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd elke peer in 8 stukken. Leg deze in de caramellaag op de bodem.
Klop de boter met de suiker tot een luchtige crème en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, samen met de vanille en het zout. En meng tot een egaal beslag. Schep het beslag op de peren en zet voor ongeveer 45 minuten in voorverwarmde oven op 160 graden. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rooster zodat de cake verder af kan koelen (de peren liggen nu dus bovenop :-)) Eet smakelijk!