Als je een zoetekauw bent, dan is dit een heerlijk recept voor jou! ❤️

Maak 10 mini sloffenbodems door de volgende ingrediënten tot een bal te kneden:

125 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
90 gram boter, op kamertemperatuur
50 gram suiker
40 gram lichtbruine basterdsuiker
0,5 eidooier
Snufje zout
Citroenrasp van een halve citroen

Pak het deeg in vershoudfolie en leg voor een uur in de koelkast. Maak ondertussen 150 gram amandelspijs aan met het overgebleven ei van het deeg, zodat deze smeerbaar is. Doe de spijs in een spuitzak, vet de sloffenringen in en verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm en steek met een sloffenring het deeg uit. Bekleed de 10 vormen hiermee. Spuit op elke deeg een streep spijs, maar laat de randen vrij zodat deze kunnen rijzen. Zet de slofjes voor 18-20 min in de oven. Verwijder de vormpjes direct als ze uit de oven komen.

Voor de karamellaag leg je 2 blikjes gecondenseerde melk in een grote pan met ruim water, zodat de blikjes onderwater liggen. Breng het water aan de kook en laat 3 uur koken. Doe de afgekoelde karamel in een spuitzak en spuit hiermee de slofje op. Decoreer de slofjes met gemengde noten.

Eet smakelijk!