Deze noodlessalade stond gisteren bij dikke koppen op tafel en wat een toppertje is dit zeg! ❤
De combinatie van verse kruiden, spicy pindadressing, frisse mango en knapperige pinda’s is heerlijk!

Pak en halve komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in plakjes. Meng 100 ml appelazijn met 1 eetlepel suiker en doe de komkommer hierin en laat even staan.

Maak de de dressing door 3 eetlepels 100% pindakaas te mengen met 50 ml water, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel maple syrup en 1 theelepel sambal. Als de dressing te dik is kun je nog wat extra water toevoegen.

Snijd een rode peper en 2 lenteuitjes in ringetjes en zet even apart. Snijd 1 mango in blokjes en bak een half bosje koriander en wat takjes munt. Kook voor 2 salades 150 gram soba noodles gaar volgens de verpakking en spoel af met koud water. Bak ondertussen in een koekenpan met wat olie 75 gram taugé met de rode peper. Dit hoeft maar 2 minuten te bakken.

Doe de noodles is een grote kom en voeg de taugé, rode peper, 100 gram wortel julienne, komkommer en de kruiden toe. Verdeel over 2 diepe borden en bestrooi de salade met de mango, lente ui, een handje ongezouten pinda’s en voeg dressing naar smaak toe. Eet smakelijk!