Met het restje van de pulled beef van vorig week, maakte we heerlijke nacho’s! De topping van pulled beef, geraspte kaas, guacamole, crème fraîche en tomatensalsa maakte echt een feestje van dit lekkere gerecht!

Voor 5-6 porties

Ingrediënten:

  • 2 zakken tortillachips
  • 600 gram pulled beef
  • 100 ml BBQ-saus
  • 150 gram geraspte (cheddar)kaas
  • 3 lente uitjes
  • 2 jalapeño pepers
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 potje tomatensalsa of zelfgemaakte tomaten salsa
  • Guacamole

Voor de tomatensalsa:

  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Verse koriander
  • Beetje limoensap

Voor de guacamole:

  • 1 Avocado
  • 1 tomaat
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • Eventueel wat verse koriander
  • zwarte peper

Stap 1: Snijd de lente uitjes en jalapeño’s in ringetjes. Wil je de jalapeño’s wat minder scherp? Verwijder dan eerst de zaadlijsten van de pepers. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Doe een laagje van de tortillachips onder in de ovenschaal en verdeel er een laagje kaas en wat tomatensalsa overheen. Dan weer een laagje chips, een laagje salsa, en top af met de rest van de kaas.

Stap 3: Zet de ovenschaal 6 minuten in de oven totdat alle kaas gesmolten is.

Stap 4: Verwarm ondertussen de pulled beef in een pannetje met wat water en de bbq-saus. Maak intussen ook de guacamole. Schep het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een schaal en prak fijn met een vork. Snijd de zaadlijst uit de tomaat en snijd de tomaat in blokjes en voeg toe aan de avocado. Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en voeg toe aan de avocado. Breng de guacamole op smaak met de gehakte korianderblaadjes, zwarte peper en de sap van de limoen.

Stap 5: Haal de ovenschaal met nacho’s uit de oven, leg er een laagje pulled beef op en garneer met de crème fraîche, tomatensalsa, guacamole, de lente uitjes en de jalapeño’s.

Eet smakelijk!

Recept voor de tomatensalsa:

Stap 1: Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.

Stap 2: Schep de tomaat, de ui, de knoflook, de koriander, de limoensap in een kom en roer het mengsel door elkaar. Laat de salsa 30 minuten staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.