Voor 6 potjes/glaasjes

Ingrediƫnten:

  • 100 gram MonChou
  • 125 ml slagroom
  • 130 gram Bastognekoeken (half pak)
  • 50 gram roomboter
  • 70 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 blik vlaaifruit, ik gebruikte kersen

Benodigdheden:

  • 6 kleine potjes of glaasjes
  • Keukenweegschaal
  • Mixer
  • Ziplock-zakje
  • Deegroller (of iets anders zwaars)
  • 2 Schalen
  • Kleine pan

Stap 1: Maak de bastognekoeken fijn. Ik doe dit door de koeken in een ziplock zakje te doen en er met een deegroller op te slaan.

Stap 2: Smelt de roomboter in een pannetje en haal van het vuur. Roer de koekkruimels door de gesmolten bodem. En verdeel de kruimels over de 6 glaasjes/potjes.

Stap 3: Klop de slagroom samen met de vanillesuiker bijna stijf. Klop in de andere schaal de MonChou met de suiker romig. Spatel de slagroom door de MonChou en verdeel het mengsel over de Bastognebodems in de potjes.

Stap 4: Zet de potjes in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur opstijven. Haal de potjes daarna uit de koelkast en schep een laagje kersen op de taartjes.

Eet smakelijk!