Birthdaycake! Mini lemon cheesecakes 🥰

Gisteren mijn verjaardag gevierd met een gezellige lunch en diner die we allebei afsloten met deze frisse cheesecakes. En ze vlogen alle 24 als broodjes over de toonbank. Ik maakte ze in een silliconen muffinvorm, even 2 uurtjes laten koelen en je kun ze er zo uitdrukken. Deze taartjes ook maken?

Voor 12 stuks:
400 gram roomkaas
100 gram crème fraiche
100 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
20 gram maïzena
Rasp van 1 citroen
150 gram bastognekoeken
60 gram roomboter, gesmolten

Voor de topping:
Witte chocolade
Lemoncurd (recept elders op feed)

Verwarm de oven voor op 130 graden. Maak de bastognekoeken fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel de koek over de vormpjes en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Meng alle andere ingrediënten door elkaar in een beslagkom en meng tot een egaal mengsel. Verdeel dit mengsel over de koekbodems. Zet de taartjes in de oven en bak in 30 minuten gaar. Laat ze even afkoelen en plaats dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Decoreer met de lemoncurd en de witte chocolade.

Eet smakelijk!