Dit brood smaakt net zo als het eruit ziet, super lekker! Met dit vlechtbrood wordt je thuisborrel met 4 personen in deze Coronatijd toch nog een feestje!

Veel dank aan @hap_en_tap voor de inspiratie!

Ingrediënten:

  • 600 g bloem + extra om het werkblad te bestuiven
  • 21 gram vers gist (een half blokje)
  • 330 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 gram rode pesto
  • 2 eetlepels harissa
  • 2 eetlepels olijfolie

Stap 1: Los het verse gist op in het lauwwarme water. Roer goed zodat er geen klontjes meer inzitten.

Stap 2: Zeef de bloem in een mengkom en voeg het zout, het komijn-, koriander-, en paprikapoeder en de fijngehakte peterselie toe en roer dit mengsel voorzichtig door elkaar.

Stap 3: Giet het lauwwarme water met de gist bij de bloem en voeg de olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg dat loskomt van de wand van de kom. Dek de kom met het vershoudfolie af en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Het deeg is dan verdubbeld in omvang.

Stap 4: Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 45 x 60 cm.

Stap 5: Schep de pesto in een schaaltje en pers de knoflook erbovenuit. Voeg de Harissa aan het mengsel toe en roer goed door. Verdeel het Harissa-mengsel over het deeg. Rol het deeg op vanaf de lange zijde en snij de rol met een scherp mes in de lengte in tweeën. 

Stap 6: Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de opengesneden zijden van het deeg naar boven en vlecht de twee delen door elkaar. Leg het brood diagonaal op de bakplaat en bak het 45 min in de oven gaar.

Laat na het bakken kort afkoelen en serveer bij voorkeur lauw.

Eet smakelijk!