Een verzoekje van één van de dikkoppen en dan zonder zonder groente, aldus de 14 jarige 😂

Dus bij deze, macaroni met heul veul kaassaus en hamblokjes. En dat maak je zo 👇🏼

Voor 5 porties:
400 gram macaroni
300 gram hamblokjes
250 gram geraspte kaas
125 gram geraspte cheddar
90 gram roomboter
50 gram bloem
650 ml halfvolle melk
1 eetlepel kerrie
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel nootmuskaat
Zwarte peper

Kook de macaroni 2 minuten korter dan op de gebruiksaanwijzing staat en spoel daarna af met koud water.

Verwarm de oven of de grill voor op 220 graden.

Maak de kaassaus door de boter in een pan te smelten. Doe de kerrie en chili bij de boter en voeg dan de bloem toe en laat deze al roerend 1 minuut garen op laag vuur. Doe de helft van de melk erbij en roer tot de saus wat dikker wordt. Voeg dan de rest van de melk toe, samen met 125 gram geraspte kaas en 125 gram geraspte cheddar. Blijf roeren tot er een egale saus ontstaat. Breng de saus op smaak met de nootmuskaat en zwarte peper.

Doe de macaroni en de hamblokjes in een grote overnschaal, giet hier 3/4 van de kaassaus bij en roer goed door elkaar. Verdeel gelijkmatig over de ovenschaal en giet dan de de resterende kaassaus eroverheen. En maak af met de overgebleven geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in de oven/grill totdat de bovenkant goudbruin is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

Eet smakelijk!