Dit gerecht is favoriet hier in huis! Niet gezond, maar wel heul erg lekker!

Ingrediënten:

  • 1 Zak tortillachips
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram maïs
  • 2 rode paprika’s
  • 150 gram geraspte (cheddar)kaas
  • 3 lente uitjes
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chiliflakes
  • zwarte peper
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 potje tomatensalsa of zelfgemaakte tomaten salsa

Voor de tomatensalsa:

  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Verse koriander
  • Beetje limoensap

Voor de guacamole:

  • 1 Avocado
  • 1 tomaat
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • Eventueel wat verse koriander
  • zwarte peper

Stap 1: Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en de jalapeñopepers en snijd ze in blokjes en ringetjes. Snijd de lente uitjes ook in ringetjes.

Stap 2: Rul het gehakt in een koekenpan en pers het teentje knoflook boven het gehakt uit. Voeg de gemalen komijn, gerookte en pikante paprikapoeder, de chiliflakes en wat zwarte peper naar smaak toe.

Stap 3: Spoel de maïs af in een vergiet en laat goed uitlekken. Voeg de mais en de paprika’s toe aan het gehakt en verwarm nog 5 minuten mee. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.

Stap 4: Doe een laagje van de tortillachips onder in de ovenschaal en verdeel er een laagje kaas en wat tomatensalsa en een laagje gehakt overheen. Dan weer een laagje chips, een laagje salsa, de rest van het gehakt en top af met de rest van de kaas.

Stap 5: Zet de ovenschaal 6 minuten in de oven totdat alle kaas gesmolten is.

Stap 6: Maak intussen de guacamole. Schep het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een schaal en prak fijn met een vork. Snijd de zaadlijst uit de tomaat en snijd de tomaat in blokjes en voeg toe aan de avocado. Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en voeg toe aan de avocado. Breng de guacamole op smaak met de gehakte korianderblaadjes, zwarte peper en de sap van de limoen.

Stap 7: Haal de ovenschaal met nacho’s uit de oven en garneer met de crème fraîche, tomatensalsa, guacemole, de lente uitjes en jalapeño’s.

Eet smakelijk!

Recept voor de tomatensalsa:

Stap 1: Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.

Schep de tomaat, de ui, de knoflook, de koriander, de limoensap in een kom en roer het mengsel door elkaar. Laat de salsa 30 minuten staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.