Deze chutney is heerlijk om bij vlees of gevogelte te eten.

Ingrediënten:

  • 1/2 verse ananas
  • 1 Cayenne peper
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel piment bolletjes
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 steranijs
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 125 ml appelciderazijn
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels warm water
  • olijfolie

Stap 1: Schil de ananas en snijd de harde kern uit de ananas. Snijd de rest van de ananas in hele kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui en verwijder de zaadlijst uit de Cayenne peper en hak de peper in hele kleine stukjes.

Stap 2: Verwarm een grillpan en gril hierin de de stukjes ananas, totdat deze licht gekaramelliseerd zijn. Houd de ananas even apart.

Stap 3: Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de rode ui, Cayenne peper, pimentbolletjes, steranijs en het korianderzaad toe en fruit aan totdat de ui glazig is geworden.

Stap 4: Voeg de rietsuiker toe en roer totdat de suiker opgelost is. Blus af met de appelciderazijn en breng aan het mengsel aan de kook

Stap 5: Voeg de ananas toe en breng weer aan de kook. Los ondertussen de maïzena op in 2 eetlepels warm water. Voeg de opgeloste maïzena toe aan de ananas en roer goed door elkaar. De chutney dikt gelijk in als het goed is. Breng de chutney eventueel op smaak met zwarte peper.

Serveer de chutney lauwwarm!

Eet smakelijk!