Ingrediënten:

  • 250 ml melk
  • 150 gram bloem 
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 1 theelepel bakpoeder
  •  1 ei 
  • 50 gram honing 
  • 75 gram bruine basterdsuiker 
  •  2 eetlepels appelstroop 
  • Rasp van de schil van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel kaneel 
  • 1,5 eetlepel koekkruiden 
  • 1 theelepel nootmuskaat 
  • 0,5 theelepel cayennepeper 
  • 2 fijngemalen kruidnagels 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter of olie en bekleed de cakevorm daarna met bakpapier. (het bakpapier blijft beter zitten als je de vorm eerst invet.)

Stap 2: Klop met een garde het ei samen met de appelstroop. Voeg dan de melk, honing en basterdsuiker toe en meng dit ook goed door elkaar.

Stap 3: Zeef het bloem, zelfrijzend bakmeel en bakpoeder boven het beslag en roer dit tot een egaal beslag.

Stap 4: Voeg daarna de sinaasappelrasp, kaneel, koekkruiden, kruidnagel, nootmuskaat en cayennepeper toe. Klop het beslag nog even goed door. Giet dan het beslag in de cakevorm en bak de kruidcake gaar in 40 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; steek de prikker in de cake, als deze zonder beslag uit de cake komt is deze gaar.

Eet smakelijk!

Tip: Extra lekker met een laagje roomboter.