Een lekker fris soepje voor tijdens de warme zomerdagen. Heerlijk als amuse, voorgerecht of gewoon voor lekker tussendoor én in een handomdraai gemaakt.

Voor 8 kleine porties

Ingrediënten:

  • 2 Komkommers
  • 1 liter karnemelk
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • Bosje verse munt
  • 100 ml water
  • 1/2 blokje (zoutarme) groentebouillon
  • zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Stap 1: Verwarm het water in een klein pannetje en los hierin het halve bouillonblokje op. Giet de bouillon over in een schaaltje, zodat de bouillon snel af kan koelen.

Stap 2: Schil de komkommers en snijd ze in blokjes. Pel en snipper het sjalotje. Doe de komkommer en het sjalotje in een grote pan. Pers het knoflookteentje boven de pan uit en voeg de munt, olijfolie, bouillon en de karnemelk toe. Pureer dit mengsel met een staafmixer.

Stap 3: Maak de soep op smaak met de citroensap en wat zwarte peper. Laat de soep nog extra koud worden in de koelkast voor een extra verfrissend soepje.

Eet smakelijk!