Misschien zag je deze Italiaanse “Subway” broodjes gisteren al op de foto staan, ik serveerde ze namelijk bij de Sloppy Joe ovenschotel.

Ik gebruikte voor deze broodjes het recept van @kookmutsjes
De topping van Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas zorgen voor een heerlijke smaak!

Voor 6 broodjes:

Ingrediënten:

  • 600 gram bloem
  • 10 gram instant gist
  • 20 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel oregano
  • 65 ml zonnebloemolie + 10 ml zonnebloemolie
  • 350 ml water
  • beetje melk
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Stap 1: Doe de bloem in een diepe kom, maak een kuiltje in het bloem en doe daar het gist in. Dek af met bloem voordat je er de suiker, het zout, zonnebloemolie en het water toevoegt. Kneed alle ingrediënten samen voor zo’n 10 tot 15 minuten tot een samenhangend deeg. Doe de extra 10 ml zonnebloemolie in een kom en voeg het deeg toe. Kneed het weer samen voor een minuut. Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plek voor een uur of tot het in omvang is verdubbeld.

Stap 2: Doe de geraspte Parmezaanse kaas samen met de uienpoeder, oregano en Italiaanse kruiden in een diepe kom. Meng samen en leg apart.

Stap 3: Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel in 6 stukken. Maak er bollen van. Druk de bol iets plat (15 bij 15 cm) en rol het deeg op. Druk het uiteinde goed in het deeg en rol uit tot een staaf van 20 cm.

Stap 4: Leg het deeg op een bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met wat melk en strooi er wat van het Parmezaanse kaasmengsel op. Laat het deeg weer rijzen voor een half uur of totdat ze zijn verdubbeld in formaat. Maak schuine sneetjes in het deeg met een scherpe mes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 5: Leg de broodjes in de oven voor zo’n 15 minuten of totdat de broodjes een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.

Eet smakelijk!