Deze soep zit boordevol groente en is bijzonder smakelijk door de combinatie van Garam Masala en kokosmelk. Dit is zeker één van mijn favorieten!

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal (of 2 rode pepers)
  • 1 eetlepel Garam Masala (Euroma – Jonnie Boer)
  • 500 ml kokosmelk
  • 900 ml (zoutarme) kippenbouillon (of groentebouillon) (ik maak deze door 1 blokje zoutarme bouillon toe te voegen aan 900 ml water)
  • Olijfolie

Extra benodigdheden:

  • Soeppan
  • Staafmixer

Stap 1: Snipper de uien en snijd de paprika’s en courgettes in grove stukken.

Stap 2: Verwarm een flinke scheut olijfolie in de soeppan en voeg de ui toe en bak deze 2 minuten op laag vuur.

Stap 3: Voeg de geperste of klein gesneden knoflook toe aan de uien, samen met de Garam Masala en de sambal. Bak dit 3 minuten en roer regelmatig, zodat de kruiden niet aanbakken.

Stap 4: Voeg de courgette en de paprika toe en laat 3 minuten meebakken.

Stap 5: Giet de kippenbouillon bij de groente en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken.

Stap 6: Neem de pan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer.

Stap 7: Zet de pan terug op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Roer de soep goed door. De soep is klaar als deze begint te koken.

Eet smakelijk!