Kabeljauw ‘en papillotte’ met een heerlijke korst van gember, koriander, limoen en kokos. Wij aten dit lekkere visje met gewokte paksoi 😍

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwfilets van 150 g
  • 30 gram gember, geschild en gehakt
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 bosje koriander, blaadjes geplukt
  • ½ teentje knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 1 groene peper, grof gehakt
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • Roomboter
  • 500 gram babypaksoi
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Zonnebloemolie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de koriander, knoflook, limoensap, gember en de groene peper in een keukenmachine en maal tot een pasta. Meng de specerijenpasta in een kom met de kokos en de komijn.

Stap 2: Bestrijk 2 grote stukken aluminiumfolie met boter. Schep op ieder stuk 2 eetlepels van het kokosmengsel. Leg de kabeljauw erop en bedek met het overige kokosmengsel. Leg er nog een klontje boter op en vouw het folie strak dicht tot twee pakketjes en leg ze op een bakplaat. Bak ze 15­-20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de visfilet. Controleer na 15 minuten of de vis gaar is.

Stap 3: Snijd de paksoi in grove stukken en bewaar de witte stukjes en groene stukken apart. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een wok. Voeg eerst de witte stukken van de paksoi toe en bak 5 minuten. Voeg dan de groene bladeren toe, samen met de sesamolie en bak nog even 2 minuten door. Serveer de vis met de paksoi.

Eet smakelijk!