Deze Chinese tomatensoep is echt heel erg lekker en weet heel erg dicht in de buurt te komen van de Chinese tomatensoep van de afhaal Chinees.
De “geheime ingrediënten” zijn appelmoes en gembersiroop 🙂

Ingrediënten, voor 1,5 liter soep:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 liter (zoutarme) kippenbouillon
  • 140gr tomatenpuree
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels water
  • 400 gram gepelde tomaten met sap uit blik
  • 1 eetlepels (appelcider)azijn
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels appelmoes
  • peper
  • 125 gram taugé
  • 3 lente uitjes in ringetjes gesneden
  • Zonnebloemolie

Stap 1: Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig worden.

Stap 2: Voeg dan het gemberpoeder en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.

Stap 3: Voeg dan de bouillon samen met de azijn, appelmoes, gembersiroop, tomatenblokjes, kipfilet en de suiker toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook. Laat de soep vervolgens ongeveer 15-20 minuten op laag vuur koken tot de kipfilets gaar zijn.

Stap 4: Haal de kipfilets uit de soep als ze gaar zijn en pluk de kipfilets vervolgens. Dit doe je door met een vork het vlees los te trekken. Of zoals ik zelf altijd heel handig vind, doe de kipfilets in een schaal en doe de deeghaken in een mixer. Zet de deeghaken in de kipfilet en zet de mixer aan. Je krijgt mooie pulled chicken.

Stap 5: Zet de staafmixer in de soep en pureer deze mooi glad. Meng de maizena met 2 eetlepels water en doe dit door de soep.  Laat de soep nog even rustig koken en iets indikken. Doe nu de kip weer terug in de soep.

Stap 6: Voeg de taugé toe aan de soep en verwarm even een minuutje mee. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de lente uitjes.

Eet smakelijk!