Dit broodje pittige ketjap kip met zoetzure komkommer, knapperige taugé en cashewnoten staat binnen 20 minuten op tafel!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram kippendijen, in blokjes
  • halve komkommer
  • 100 gram taugé
  • 1 rode paprika
  • 2 handjes ongezouten cashewnoten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels (zoutarme) ketjap manis
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente uitje
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 3 eetlepels (appelcider)azijn
  • 1 Turks brood (afbak)

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Doe de ketjap, sambal, zonnebloem olie en chilisaus in een grote kom. Pers het knoflookteentje hierboven uit en meng goed door elkaar. Voeg nu de kippendij blokjes toe.

Stap 3: Meng in een kommetje de azijn en de suiker door elkaar. Maak van de komkommer linten, door de komkommer in de lengte te schaven met de kaasschaaf. Leg de komkommerlinten in de azijn.

Stap 4: Snijd de rode paprika in blokjes en het lente uitje in ringetjes.

Stap 5: Leg het Turks brood in de oven en bak af volgens de instructie op de verpakking. Verwarm ondertussen een wok en die hier de gemarineerde kippendijen in als de wok warm is. Bak de kip totdat deze gaar is en voeg dan de paprika toe. Bak 2 minuten door en voeg dan de taugé en de cashewnoten toe en bak nog 1 minuutje mee.

Stap 6: Snijd het Turks brood in kwarten en beleg de broodjes met de ingelegde komkommer. Verdeel de kip over de 4 broodjes en garneer met de lente ui.

Eet smakelijk!