Pizzanight!
Heerlijke verse pizza’s bereid op de kamado 🥰 Met natuurlijk homemade pizzadeeg. Vandaag in de smaken caprese met verse pesto (of balasamicostroop) en pizza met bbq pulled chicken. Super lekker!

Voor het pizzadeeg gebruikte ik:
500 gram patentbloem
7 gram gist
1 eetlepel suiker
Halve eetlepel zout
300 ml lauwwarm water
3 eetlepels olijfolie

Doe het water in een maatbeker en meng met een eetlepel suiker en het gist. Laat 5 minuten staan totdat het gaat schuimen. Doe de overige ingrediënten in een deegkom en meng even doorelkaar. Giet al mixend met de deeghaak het gistmengsel toe toe kneed voor 15 minuten.

Verdeel het deeg in 5 gelijke delen en bol even op. Dek af met huishoudfolie en laat voor 1 uur rijzen. Druk het deeg met je vingers plat en beleg met ingrediënten naar keuze. Bak de pizza op een pizzasteen in de kamado op 350 graden in ca 4 minuten gaar.

Eet smakelijk!