Ingrediënten:

  • 500 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt gewicht)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 10 takjes verse peterselie
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • snuf chilipoeder
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 4 Maaltijdpita’s
  • IJsbergsla
  • Wortel julienne
  • Komkommer
  • Knoflooksaus

Stap 1: Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af met water. Laat ze goed uitlekken.

Stap 2: Snipper de ui en doe deze samen met de kikkererwten in een grote schaal/of pan.

Stap 3: Pers de knoflook boven de schaal met kikkererwten uit en voeg de peterselie, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en wat zwarte peper toe.

Stap 4: Pureer het kikkererwtenmengel met een staafmixer. De puree hoeft niet helemaal glad te zijn.

Stap 5: Voeg 2 eetlepels bloem toe aan het mengsel en roer goed door, zodat er geen bloem meer te zien is.

Stap 6: Rol kleine balletjes van het mengsel en druk ze een beetje plat, zoals kleine hamburgertjes (ik maakte 24 balletjes). Laat de falafel minsten 30 minuten afkoelen in de koelkast voordat je ze gaat bakken.

Stap 7: Verwarm intussen de oven voor op 225 graden en snijd de komkommer en ijsbergsla in dunne reepjes.

Stap 8: Verwarm een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en bak de falafel ongeveer 4 minuten aan elke zijde. En bak ondertussen de pita’s in de oven.

Stap 9: Snijd de pita’s open en vul deze met de falafel, komkommer, wortel en ijsbergsla. Top de het broodje af met (zelfgemaakte) knoflooksaus.

Eet smakelijk!