
Homemade falafel 😍😍
Lekker op een pita of gewoon lekker als snack met knoflook- of tahinisaus! Ook maken?
Ingrediënten:
800 gedroogde kikkererwten
1 ui
5 teentjes knoflook
40 gram verse koriander
20 gram verse bladpeterselie
3 eetlepels gemalen komijn
3 eetlepel kurkuma
0,5 eetlepel cayennepeper
100 gram bloem
Eventueel zout naar smaak
Zonnebloemolie om te frituren
Voor ca 60 stuks:
Zet gedroogde kikkererwten in ruim water en laat 24 uur weken. Giet de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Doe de kikkererwten in een keukenmachine, samen met alle ingrediënten op de bloem na. Pureer de alles tot een grove puree. Voeg dan 100 gram bloem toe en maak balletjes van de puree. Lukt het niet om balletjes te maken, voeg dan nog wat extra bloem toe. Verhit zonnebloemolie in een wok tot 180 graden. Frituur de balletjes in ongeveer 5 minuten bruin. Eet smakelijk!
Tip: Lekker op een verse pita met ijsbergsla, komkommer en knoflooksaus.