Gisteren plaatsten we een foto van de Taco Chickenburger met homemade burgerbuns. Vandaag het recept om deze heerlijke broodjes zelf te maken 😋

Ingrediënten:

  • 340 gram Bloem
  • 180 gram Melk
  • 7 gram Droge Gist
  • 27 gram Water
  • 35 gram Suiker
  • 7 gram zout
  • 70 gram Zachte Ongezouten Roomboter
  • 3 Eieren
  • Extra bloem
  • Sesamzaadjes

Stap 1: Zet een steelpan op laag vuur en doe hier 60 gram melk, 27 gram water en 20 gram bloem in. Roer de ingrediënten goed door elkaar en breng aan de kook, terwijl je regelmatig roert. Laat dit 30 seconden koken. Schep het mengsel in een schaaltje en zet apart.

Stap 2: Zet een schone steelpan op het vuur en doe er 120 gram melk in. Verwarm de melk tot 35 °c en haal de pan dan van het vuur. Roer er dan de gist doorheen en laat dit zo 8 minuten staan.

Stap 3: Pak de keukenmachine erbij met deeghaken. Doe 320 gram bloem in de mengkom en voeg hier 35 gram suiker en 7 gram keukenzout aan toe. Meng dit op de laagste stand door elkaar. Voeg nu al draaiend op de laagste stand het mengsel van melk en gist toe. Voeg vervolgens het gekookte bloemmengsel toe, samen met 1 ei en 1 eigeel. Meng alles door elkaar. Neem nu 42 gram zachte roomboter en splits dit op in 3 gelijke delen. Voeg steeds een deel toe en meng dit door het deeg. Voeg het volgende deel boter pas toe als alle boter goed is opgenomen. Herhaal dit tot alle boter is toegevoegd en meng alles dan nog 8 minuten door.

Stap 4: Vet een ruime mengkom in met olijfolie. Maak een bol van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. Dit duurt 1 tot 1,5 uur.

Stap 5: Sla dan de lucht uit het deeg. Bebloem je werkblad en leg het deeg hierop. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en bol ieder deel deeg mooi op. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk licht met olijfolie en verdeel de bolletjes deeg over de bakplaat. Dek de deegbollen met vershoudfolie af, maar probeer de deegbollen niet te raken, zodat ze kunnen rijzen en niet blijven plakken. Laat de bollen rijzen tot ze in grootte verdubbeld zijn.

Stap 6: Verwarm de oven op 190°c. Klop het ei los met een klein beetje melk en bestrijk de bollen hiermee en strooi er sesamzaadjes over. Bak de broodjes in 16 minuten bruin.

Eet smakelijk!