Homemade Bao Buns met buikspek van de bbq 😍🤤

Deze broodjes zijn echt top! Ik had nog nooit eerder bao buns gemaakt, maar dit is zo makkelijk dat ik ze nooit meer bij de toko ga kopen 🙂

De broodjes werden belegd met heerlijk langzaam gegaarde buikspek, gemarineerd met een Chinees 5-spices marinade, die Marcel op de Kamado bereid had. Wat ingelegde komkommer en wortel erbij, afgetopt met srirachamayo. Heerlijk!

Wil je ook bao buns maken?
Voor 15 buns heb je nodig:

500 gram bloem
7 gram gedroogde gist
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
1 eetlepel zonnebloemolie
300 ml lauwwarm water.

Voeg het gist en de suiker toe aan het water en laat 5 minuten staan totdat het begint te schuimen. Voeg in de deegkom de overige ingrediënten samen en roer even door. Voeg dan het gistwater erbij en kneed 15 minuten door en maak er een bal van. Leg het deeg in een met zonnebloemolie ingevette kom en dek af met huishoudfolie. Zet de kom voor 1,5 uur in de oven op 30 graden.

Verdeel het deeg in 15 stukken van ongeveer 50 gram. Maak hier bolletjes van en leg op een bakplaat met bakpapier. Laat 10 minuten rijzen. Rol de bolletjes dan uit tot een ovaal lapje van een halve cm dik. Smeer de helft van het lapje licht in met zonnebloemolie en klap dan dubbel zodat er een bao bun ontstaat. Druk het broodje niet aan. Laat de broodjes weer een uur rijzen.

Plaats een stoommandje op een pan met kokend water en leg 2 of 3 buns in het mandje met een op maat geknipt bakpapiertje eronder en stoom de broodjes in 10 minuten gaar.

Eet smakelijk!