
Bij dit fijn zonnig weer hoort een frisse lunch, toetje, tussendoortje of op welk moment je dit gerechtje ook wil eten 🙃
Voor de compote gebruikte ik 500 gram rabarber (in stukjes gesneden), 150 ml water, 70 gram suiker, een flinke snuf kaneel en een flinke hand gehalveerde aardbeien. Breng de rabarber aan de kook met het water en laat 5 minuten op laag vuur koken, met de deksel erop. Voeg dan de suiker, kaneel en aardbeien toe en laat nog eens 5 tot 7 minuten koken totdat de rabarber en aardbeie uit elkaar vallen. Giet de compote door een vergiet en bewaar de sap. Schep de compote in een schaaltje en laat afkoelen.
Pak een glas of een kom. Verkruimel 1 bastogne koek op de bodem. Schep dan een laagje yoghurt erop, dan een laagje compote, weer een laag yoghurt en als laatste weer compote. Snijd een aardbei in plakjes en verdeel over de compote. Verkruimel nog een halve bastogne koek over de compote en maak af met wat gesneden munt.
Eet smakelijk!