De combi van de zoete aardappel, pittige vulling en een frisse limoensaus is echt heerlijk!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 8 kleine zoete aardappels
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote avocado
  • 1 limoen
  • 125 ml zure room
  • 75 gram geraspte (cheddar)kaas
  • Verse koriander
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels pikante paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel chiliflakes
  • Zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en droog ze goed af. Prik de aardappels in met een vork en leg per stuk op een apart stukje aluminiumfolie. Besprenkel elke aardappel met een eetlepel olijfolie en verpak ze luchtdicht in de aluminium folie. Leg ze voor 35 – 40 minuten in de oven. De aardappels zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kunt prikken.

Stap 2: Pel en snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en spoel de maïs af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit wat olijfolie in een koekenpan of wok en fruit de uien aan. Voeg na 2 minuten de komijn, paprikapoeder, chiliflakes en uienpoeder toe en pers de knoflook boven de pan uit.

Stap 3: Voeg het gehakt toe aan de uien en bak het gehakt rul. Voeg de paprika en maïs toe en breng op smaak met wat zwarte peper.

Stap 4: Haal de aardappels uit de folie, pas op de aardappels zijn heel erg heet! Snijd de aardappels in en breek ze een beetje open, zodat de onderkant nog aan elkaar vast zit. Leg de aardappels terug op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de aardappels met het gehaktmengsel en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de aardappels voor 8 minuten terug in de oven.

Stap 5: Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 6: Roer de zure room los in een schaaltje en voeg het sap van een halve limoen toe. Roer de saus goed door elkaar.

Stap 7: Haal de aardappels uit de oven. Schep de blokjes avocado en de limoen-saus op de aardappels. Maak het gerecht af met blaadjes verse koriander.

Eet smakelijk!