Geroosterde Tomatensoep

Geroosterde tomatensoep met basilicum, pijnboompitten en natuurlijk een versgebakken focaccia met zongedroogde tomaten en olijven 😍

Ingrediënten:

1 kg pruimtomaten, in kwarten
2 rode uien, in kwarten
4 teentjes knoflook, gepeld
Takjes verse tijm
Bosje verse basilicum
250 ml kookroom
500 ml groente- of kippenbouillon
Zwarte peper
2 handjes pijnboompitten, geroosterd
Olijfolie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de tomaten, ui en knoflook en takjes tijm in een ovenschaal of braadslee en besprenkel met olijfolie. Laat 30 minuten roosteren in de oven.

Stap 2: Schep de groente in een soeppan en verwijder de tijm. Voeg de bouillon toe en pureer de soep met een staafmixer.

Stap 3: Zet de pan weer op het vuur en voeg de kookroom en de gescheurde basilicum blaadjes toe. Breng de geroosterde tomatensoep op smaak met peper. Laat nog 5 minuten koken en serveer de soep dan met de geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!