Gember-Havermout Kletskoppen

In de categorie misbaksels maar toch lekker, deze gember-havermout kletskoppen. De bedoeling was om heerlijke brosse gemberkoeken te bakken, maar ik denk dat het beter was geweest om het deeg even te laten rusten in de koelkast voor het bakken. Maar…ze zijn dus hartstikke lekker! Ik ga deze kletskoppen zeker vaker maken.

Ingrediënten:

  • 70 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1 kleine citroen
  • 75 gram bakgember 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden (hete lucht). Klop de boter en de suiker romig met een mixer. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een stevig deeg.

Stap 2: Verdeel het deeg in het 9 stukken. Draai van elk stukje een balletje en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes wat platter met je hand, zodat ze ongeveer een dikte van 1 cm krijgen. Ze lopen in de oven nog verder uit.

Stap 3: Bak de kletskoppen in ongeveer 12 minuten bruin. Let op dat de kletskoppen niet te donker worden. Haal ze er dan eerder uit.

Laat de gember-havermout kletskoppen enkele minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.

Eet smakelijk!