(voor 2 personen)
Ingrediënten:

  • 200 gram kippendijen
  • 160 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 100 gram komkommer
  • 75 gram julienne wortel
  • 250 gram sperziebonen
  • 50 gram taugé
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (zoutarme) ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de satésaus:

  • 250 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 scheutje ketjap
  • 1 theelepel sambal

Stap 1: Maak marinade voor de kip door een scheut olijfolie, de ketjap, de geperste knoflook, komijn, gember en een flinke snuf peper door elkaar te mengen.

Stap 2: Snijd de kip in blokjes en doe deze in de marinade. Laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

Stap 3: Dop en verwijder de draadjes van de sperzieboontjes. Breek grote bonen door het midden. Kook de sperziebonen in 15 minuten beetgaar. Giet de bonen af en laat ze wat afkoelen. Het lekker als de bonen lauwwarm geserveerd worden.

Stap 4: Breng de rijst met 250 ml kokosmelk en 100 ml water aan de kook, totdat het vocht helemaal opgenomen is door de rijst. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Zet het vuur uit, en laat de rijst daarna nog 5 minuten staan met de deksel op de pan.

Stap 5: Laat een koekenpan of wok warm worden en voeg de kippenblokjes toe. Bak deze in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 6: Kook in de tussentijd de eieren hard in 8 minuten.

Stap 7: Snijd de komkommer in plakjes en daarna in reepjes.

Stap 8: Doe alle ingrediënten voor de satésaus in een pannetje en breng deze al roerend met een garde aan de kook. Laat even inkoken tot de gewenste dikte.

Stap 9: Pak 2 kommetjes en verdeel de kokosrijst hierover. Leg daarna alle groente en kip op de rijst, net zoals op de foto. Als je niet van rauwe taugé houdt, kun je deze ook nog even in de laatste minuut met de kip meebakken. Snijd de eieren door midden en leg deze bovenop. Maak dit gerecht af met de satésaus.

Eet smakelijk!