Frikandellenbroodjes

Vandaag ben ik weer samen met de kleine dikkop de keuken in gedoken. En we hebben hele lekkere frikandellenbroodjes gemaakt. Niet van bladerdeeg, maar van brooddeeg. Ook maken? đŸ‘‡đŸ»

Ingrediënten voor 5 frikandellenbroodjes:

250 g bloem
5 g zout
70 g boter
10 g witte basterdsuiker
1 zakje gedroogde gist
125 g melk
1 ei, losgeklopt
5 frikandellen

Stap 1: Haal de frikandellen uit de vriezer. Verwarm de melk in een steelpannetje, totdat deze handwarm is. Haal de melk van het vuur en roer de gist erdoor en laat even staan.

Stap 2: Doe de andere ingrediënten, op de frikandellen na, in een mengkom en roer goed door. Voeg dan langzaam de melk toe en kneed ongeveer 10 minuten goed door.

Stap 3: Maak er dan 5 balletjes van ongeveer 90 gram en leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt 15 minuten onder vershoudfolie rusten.

Stap 4: Rol het deeg ovaal uit. En bestrijk de zijkanten van de deegplak met ei. Leg in het midden de frikandel. Vouw de korte kantjes van het deeg over de frikandel, vouw vervolgens de lange zijdes over elkaar heen. Druk de naden goed aan en leg de broodjes met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nu 45 minuten rijzen onder een laag plasticfolie.

Stap 5: Verwarm de oven op 200 graden. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei en bak de frikandellenbroodjes in ongeveer 18 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!