Frietje stoofvlees is bij ons altijd favoriet, helemaal als we het stoofvlees zelfgemaakt hebben. Dat smaakt toch anders (en beter) dan die van de frietboer. Ook proberen? 🥰

1,5 kg ribstuk
1 flesje donker bier
250 ml runderbouillon
3 grote uien in halve ringen
1 winterpeen, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
5 kruidnagels
4 laurierblaadjes
Verse tijm
4 eetlepels bloem
Eetlepel mosterd
2 plakken ontbijtkoek
2 eetlepels appelstroop
Roomboter
Zwarte peper

Snijd de ribstuk in stukjes van ongeveer 3×3 cm. Kruid de blokjes met peper en meng de blokjes met de bloem.

Smelt flink wat roomboter in een braadpan en bak het vlees hierin aan, zodat alle blokjes goed dichtgeschroeid zijn. Schep het vlees uit de pan en bak de uien, knoflook en wortel even aan in dezelfde pan. Schep het vlees er weer bij en blus af met het bier en vul aan met de bouillon.

Voeg de kruidnagel, laurier en wat tijmtakjes toe. En zet de pan op een plaatje op laag vuur. Laat het vlees 3 uur stoven en voeg dan de mosterd, appelstroop en ontbijtkoek (verkruimeld)”toe, zodat het stoofvlees bindt. Laat nog een uurtje stoven en breng eventueel nog op smaak met peper.

Eet smakelijk!

Frietje stoofvlees is hier favoriet, maar je kunt het stoofvlees natuurlijk ook combineren met aardappelpuree en rode kool. Ook heel lekker!