Deze pizza van @theoriginaldish zag ik een tijdje geleden voorbijkomen op mijn tijdlijn. Ik houd van Franse uiensoep, kaas en pizza, dus dit kon alleen maar lekker zijn!

Terwijl het deeg stond te rijzen heb ik de uien eerst laten karamelliseren met tijm en laurier erbij. Daarna afgeblust met een flinke scheut rode wijn en wat runderbouillon. Al het vocht laten verdampen en de uien voor op je pizza zijn klaar.

Beleg je pizza met geraspte Gruyère, mozzarella, de uien en wat verse tijmblaadjes en je pizza kan de oven of de kamado in.

Het pizzadeeg, voor 5 bodems, maak je met de volgende ingrediënten:
500 gram bloem
7 gram gist
300 ml lauwwarm water
1 eetlepel suiker
0,5 eetlepel zout
3 eetlepels olijfolie

Meng eerst in een kleine kom het water met het gist en de suiker. Laat 5 minuten staan, zodat het gist al een beetje geactiveerd is.
Doe de overige ingrediënten in een grote mengkom en mix even door op een lage stand. Voeg als de mixer draait het gistmengsel toe, en laat 15 minuten kneden. Verdeel het deeg in 5 stukken en bol mooi op. Leg op een bakplaat met bakpapier (zorg dat er voldoende ruimte tussen het deeg is) en dek af met vershoudfolie. Laat 1 uur rijzen op een warme plek. Ik doe dit zelf meestal in een voorverwarmde oven van 30 graden.

Druk het deeg tot een pizza en beleg met de gekaramelliseerde uien, kaas en tijm.

Eet smakelijk!