Homemade focaccia met olijven & zongedroogde tomaat ๐Ÿ˜
Wil je dit heerlijke broodje ook maken? ๐Ÿ‘‡๐Ÿป

Voor 2 kleine of 1 grote focaccia’s:

  • 300 gram bloem
  • 200 ml lauwwarm water
  • 7 gram gedroogd gist (1 zakje)
  • 1 theelepel zout
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram zwarte olijven

Stap 1: Los het gist op in het water.

Stap 2: Meng de bloem met het zout, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en 4 eetlepels olijfolie door elkaar in een grote kom. Giet langzaam het water met gist door de bloem en mix met een mixer met deeghaken voor 8 tot 10 minuten. Het blijft een plakkerig deeg.

Stap 3: Vet een kom in met olijfolie en wentel het deeg aan alle kanten door de kom. Dek af met huishoudfolie en laat op een warme plek 1 uur rijzen.

Stap 4: Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje en meng dit met een geperst teentje knoflook en 1 eetlepel Italiaanse kruiden.

Stap 5: Snijd de olijven en tomaatjes in kleine stukjes. Kneed de tomaten en olijven door het gerezen deeg en maak er 2 gelijke stukken van. Leg het deeg op een met bakplaat met bakpapier en vorm met je handen tot een focaccia en druk met je vingertoppen gaatjes in de focaccia en laat nog 30 minuten rijzen.

Stap 6: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de focaccia’s met de knoflookolie en zet ze voor 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!