
Homemade flatbread met kipsaté, komkommer, bosui, taugé, gebakken uitjes en een gekookt ei.
Voor 5 belegde flatbreads:
Kook 5 eieren. Meng 200 gram Griekse yoghurt met 250 gram zelfrijzend bakmeel een een snufje zout tot een plakkerig deeg. Vet je handen in met olie en maak 5 balletjes van het deeg. Druk ze op een ingevet aanrecht plat en bak ze in een hete koekenpan met een heel klein beetje olie aan beide zijden bruin. Zet je vuur niet te hoog! Gebruik de hete pan na het bakken van de broodjes voor de taugé. Bak 75 gram taugé in 2 minuten gaar.
Snijd 300 gram kippendijen in blokjes en kruid ze met peper, komijn en wat gemberpoeder. Bak de kip in wat olie bruin. Voeg een flinke theelepel sambal oelek toe en bak 1 minuut mee. Giet 150 ml kokosmelk bij de kip, samen met een scheut ketjap manis, een scheutje gembersiroop een 3 eetlepels 100% pindakaas en meng goed door. Laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
Snijd een halve komkommer in reepjes en de bosuitjes in ringetjes. Schep de saté op het brood en garneer met de overige ingrediënten. Eet smakelijk!