Yes, ik ben weer thuis na een uitstapje Erasmus. Helaas bleek op controle dat het niet goed ging met mijn donorhart. Inmiddels ben ik geopereerd en hopen dat het hart de komende weken verder herstelt en weer beter gaat pompen 🍀🤞🏻

Maar goed, dit heerlijke gerechtje stond dus al even klaar voor jullie.
Een vers volkoren flatbread met pulled aubergine, sla, bosui, ingelegde rode kool, koriander en harissa-yoghurt.

Verwarm de bbq (of oven) voor op 200 graden. Prik de aubergines aan alle kanten in met een vork en leg op het bbqrooster, doe de deksel dicht en laat 30 minuten poffen. Haal de aubergines van de bbq en doe ze in een pan en dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten lekker zweten. Verhoog ondertussen de temperatuur van de bbq naar 220 graden.

Snijd de kroontjes van de aubergine en trek de schil eraf. Knijp voorzichtig het vocht uit de aubergine en scheur ze dan in repen. Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, een theelepel komijn, paprikapoeder en gerookt paprikapoeder en wat zwarte peper. Meng hier de aubergine door en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet nog 20 minuten terug in de oven en ze zijn klaar.

Maak 2 flatbreads door 100 gram volkorenbloem te mengen met 100 gram Griekse yoghurt, snufje zout, eetlepel honing en een theelepel bakpoeder. Maak hier 2 platte broden van, smeer in met knoflookolie en bak bruin in een droge koekenpan.

Meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met een eetlepel harissa en je hebtceen heerlijke saus.

Smeer de broden in met flink wat saus en beleg met ingelegde rode kool, sla, bosui, koriander en de pulled aubergine. Eet smakelijk! 🥰