Kijk dan, dit wil je toch!?
Een vers warm flatbread, een frisse mangosalsa, ingelegde ui met knoflook-chili gamba’s ❤️ Zo lekker!
Deze is gelijk aan onze favorietenlijst toegevoegd 🙂 Zo maak je het 👇🏼

Voor 2 flatbreads:
Meng met een vork 175 gram zelfrijzend bakmeel met 175 Griekse yoghurt, 1 eetlepel honing en een snufje zout tot een deeg. Vet je handen en het aanrecht in met wat olie en verdeel het deeg in in 2 gelijke stukken. Rol er ballen van en druk ze met je handen op het ingevette werkblad plat in de vorm van het brood. Bak deze in een hete koekenpan, totdat beide zijden goudbruin zijn en het brood wat gerezen is.

Mangosalsa:
Snijd een mango, avocado en halve komkommer in blokjes. Doe deze in een kom en doe hier wat verse koriander, chiliflakes en het sap van een halve limoen bij.

Ingelegde rode ui:
Snijd 1 rode ui in ringen en doe in een afsluitbaar potje. Verwarm in een pannetje, 75ml azijn, 75 ml water, 1 eetlepel suiker en een snufje zout, totdat de suiker is opgelost. Giet het mengsel bij de uien, doe de deksel erop en schud een paar keer. Laat de uien een paar staan.

Knoflook-chili gamba’s:
Doe een flinke scheut olie in een koekenpan, voeg 3 geperste knoflookteentjes en een rode chilipeper in ringetjes toe. Bak even aan en voeg dan 200 gram gamba’s toe. Bak de gamba’s in 3 minuten mooi roze.

Leg een flatbread op je bord, verdeel de mangosalsa, inlegde rode ui en de gamba’s erover. Top af met wat zwart sesamzaad, verse koriander, kewpie mayo en srirachasaus.

Eet smakelijk!