Feta uit de oven

Dit gerechtje is voor mij op en top comfortfood. Ik (Evy) ben een enorme kaasgek en word enorm blij van deze feta uit de oven. En wat ik heerlijk vind is om de feta met stokbrood of pita rechtstreeks uit de ovenschaal te eten 😋 Wil je dit simpele en snelle gerechtje ook maken?

Ingrediënten:
200 gram feta
1 grote tomaat zonder zaadlijsten in blokjes
1 puntpaprika in blokjes
1 rode ui in dunne halve ringen
Handje zwarte olijven in ringetjes
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel Chili flakes
1 theelepel paprikapoeder
Sap van een halve citroen
Olijfolie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 225 graden. Verbrokkel de feta in een ovenschaal van ca 20 x 20 cm. Voeg de tomatenblokjes, uienringen, olijven en puntpaprika toe en schep alles door elkaar.

Stap 2: Verdeel het citroensap, de oregano, paprikapoeder en chiliflakes over de feta en besprenkel er wat olijfolie over. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven tot de feta gesmolten is.

Serveer met verse pita of stokbrood.

Eet smakelijk!