
Deze bladerdeeg snacks met een vulling van gehakt, chorizo, kaas, paprika en maïs zijn snel gemaakt en heerlijk als snack, als hapje op een feestje of gewoon als avondeten.
Voor 20 stuks
Ingrediënten:
- 20 plakjes roomboter bladerdeeg
- 500 gram rundergehakt
- 100 gram chorizo
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje maïs
- 100 gram champignons
- 100 gram geraspte kaas
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel chiliflakes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de chorizo, paprika, champignons en het sjalotje in kleine blokjes.
Stap 2: Bak de chorizo met het sjalotje aan in een wok of koekenpan. Voeg na 3 minuten het rundergehakt toe, samen het geperste teentje knoflook, paprikapoeder, komijn, chiliflakes en oregano. Voeg als het gehakt gaar is de champignons, paprika en maïs toe en bak nog 5 minuten door. Haal het gehakt mengsel dan van het vuur en laat iets afkoelen.
Stap 3: Haal intussen het bladerdeeg uit de vriezer en leg de de plakjes los van elkaar neer, zodat ze kunnen ontdooien.
Stap 4: Haal het plastic van het bladerdeeg en leg het op een empanada-vorm. Als je deze niet hebt leg je het bladerdeeg op een snijplank. Leg 1 goedgevulde eetlepel met het gehaktmengsel in het midden van het bladerdeeg. Strooi er wat geraspte kaas overheen en vouw het deeg dan dubbel (met de punten op elkaar, net als een appelflap) en druk de randen goed aan. Leg de empanada op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul alle bladerdeegplakjes op deze manier.
Stap 5: Klop het ei los met een vork en bestrijk alle empanadas met ei, zodat ze mooi bruin worden. Zet de empanadas 20 – 25 minuten in de oven. Ze zijn klaar als het deeg goudbruin gekleurd is.
Serveer de empanadas met chilisaus.
Eet smakelijk!