
Dit gerecht heb ik gevonden op de website van Bonapetit. Ik vind het echt een heerlijk gerecht voor bij de rijst of over de frietjes. Het gerecht bevat alleen best wel wat zout en daarom komt het maar af en toe op tafel te staan. Een mooie uitdaging om er nog een keer een zoutarme variant van te maken.
Voor 6 personen:
Ingrediënten:
- 2 el olie
- 500 gram kippendijen
- 3 uien
- 250 gram champignons
- 1 theelepel sambal
- 1 bakje boemboe voor nasi (Conimex)
- 6 eetlepels ketjap manis (zoutarm)
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 6 eetlepels azijn
- 0,5 kippenbouillonblokje (zoutarm)
- 6 eetlepels 100% pindakaas
- 200 ml kokosmelk
Stap 1: Snijd kippendijen in blokjes, snipper de uien en snijd champignons in plakjes.
Stap 2: Bak de kippendijen en uien 5 minuten aan in een scheutje olie. Voeg vervolgens het pakje boemboe. ketjap, azijn, tomatenketchup, sambal. pindakaas, de gesneden champignons , de kokosmelk en een half bouillonblokje toe. Roer de saus goed door.
Stap 3: Laat de saus 10 tot 20 minuten pruttelen. Kook ondertussen eventueel de rijst volgens de verpakking of bak er lekker frietjes bij.
Tip: Serveer met zoetzure komkommer, gebakken uitjes, perziken en kroepoek.