De naam zegt het al, een combinatie van Donuts & Cookies! Lekker warm uit de oven, gedipt in roomboter en kaneelsuiker.

Voor 12 stuks

Ingrediƫnten:

  • 185 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 175 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel

Benodigheden:

  • Beslagkom
  • Kom
  • Garde
  • Zeef
  • Keukenweegschaal
  • Muffinvorm met plek voor 12 muffins
  • Steelpannetje
  • Bakkwast
  • Rooster

Stap 1: Zeef de bloem en de bakpoeder in een beslagkom. Voeg 75 gram suiker toe en roer het mengsel goed door en maak met een lepel een kuiltje in het midden.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden. En vet de muffinvorm in met wat boter.

Stap 3: Smelt 125 gram roomboter op laag vuur in een pannetje. Laat de boter iets afkoelen. Klop ondertussen in een andere kom het ei met de melk los en voeg de gesmolten boter erbij en roer goed door.

Stap 4: Giet het eimengsel in het kuiltje bij het mengsel van bloem, suiker en bakpoeder er roer goed door totdat er een egaal beslag ontstaat zonder klontjes. Verdeel het beslag over de muffinvorm. En zet voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is geworden.

Stap 5: Smelt de rest van de roomboter in het pannetje en laat afkoelen. Meng de suiker en kaneel door elkaar.

Stap 6: Haal de donut-cookies uit de oven en laat ze 2 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm en leg de donut-cookies op een taartenrooster of het rooster uit de oven. Besmeer ze met de gesmolten boter en rol ze voorzichtig door de kaneelsuiker. Serveer ze gelijk, want warm zijn ze het allerlekkerst!

Eet smakelijk!