Een extra bijzondere dag ❤

Een jongeman van 19 jaar had de keuze gemaakt om orgaandonor te zijn. Vandaag 18 jaar geleden namen zijn dappere ouders het besluit om toestemming te geven om het hart van hun overleden zoon te doneren, waardoor ik nu al van 18 jaar extra van het leven mag genieten.

Ik ben mijn donor en zijn nabestaanden ontzettend dankbaar en denk vandaag nog een keer extra aan hen ❤

Vandaag vieren we deze bijzondere dag met deze cupcakes met aarbeien-mascarpone topping gemaakt door de kleine dikkop 🙂

Voor 12 cupcakes:

  • 180 gram zonnebloemolie
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • Rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • Mix in een kom de olie, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.

Voor de topping roer je 250 gram mascarpone los met aardbeienjam naar smaak. Spuit met een spuitzak toeven op de cupcakes als deze helemaal afgekoeld zijn.

Eet smakelijk!