
De courgetteburger ligt op een Italiaanse bol en is belegd met een rode uienjam, wat sla en zachte geitenkaas 🥰
De uienjam maak je door 2 rode uien in halve ringen te snijden en op laag vuur te bakken in wat olie, samen met 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, peper en wat verse tijm. Na ongeveer een half uurtje onder af en toe roeren is de jam klaar.
Voor de burger rasp je de courgette grof. Doe de courgette in een vergiet of zeef en bestrooi met wat zout. Laat 10 minuten staan en druk het vocht er goed uit.
Meng de courgette met 40 gram zachte geitenkaas, een half ei, peper, tijmblaadjes, 1 teentje knoflook en 50 gram havermout. Vorm er met je handen 2 burgers van. Bak in wat olie in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
Leg wat sla op het broodje, dan de burger, de uienjam en zachte geitenkaas naar smaak. Eet smakelijk!