6 porties

Deze quiche springt eruit door zijn felgroene kleur! En de combinatie van doperwten, courgette en feta is heerlijk!

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg of 6 plakjes diepvries bladerdeeg (ik gebruik zelf altijd deze van Jumbo, omdat er maar 0,55 gram zout per 100 gram in zit)
  • 450 gram diepvries doperwten
  • 1 courgette
  • 150 gram feta
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • Takjes verse tijm (ongeveer 5 gram)
  • Boter (voor het invetten van de ovenschaal)
  • Olijfolie
  • zwarte peper

Extra:

  • Springvorm of quichevorm (doorsnede 24 cm)

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het bladerdeeg uit de vriezer of koelkast.

Stap 2: Snijd de courgette in dunne plakken, de feta in blokjes en kook de doperwtjes in 5 minuten gaar.

Stap 3: Verwarm in een wok wat olijfolie en wok de plakjes courgette, met de uitgeperste knoflook en de geriste tijm ongeveer 3 minuten. Haal de courgette daarna van het vuur.

Stap 4: Vet de quiche- of springvorm in met boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg. En prik de bodem in met een vork.

Stap 5: Pureer de doperwten met de staafmixer.

Stap 6: Doe de eieren, melk, crème fraîche en een flinke snuf peper in een maatbeker (of kom) en klop dit met een garde goed door elkaar zodat het een egaal mengsel is.

Stap 7: Schep de gepureerde erwten bij het eimengsel en roer met de garde goed door.

Stap 8: Leg een laagje van plakjes courgette en blokjes feta op het deeg. Giet er een laagje van het ei-doperwtenmengsel overheen. Maak daarna nog een laagje met courgette en feta en giet het resterende ei-doperwtenmengsel over de courgette. Leg boven op de quiche eventueel nog wat plakjes courgette en blokjes feta en vouw de overhangende bladerdeeg naar binnen.

Stap 9: Zet de taart 45 minuten in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk!