Om nog even in de lemoncurd sferen te blijven, vandaag heerlijke citroenkoekjes met een frisse lemoncurd vulling 🍋

Voor 20 citroenkoekjes:
115 gram roomboter
80 gram kristalsuiker
0,5 eidooier
Rasp en sap van 1 citroen
180 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Klop met een mixer de boter samen met suiker tot een luchtige crème. Voeg dan de halve eidooier met de citroenrasp en sap toe en mix goed door. Voeg dan het zout, bakpoeder en bloem toe en mix nog even kort door. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden, boven en onderwarmte.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de koekjes over, maar zorg dat ze niet tegen elkaar liggen. De koekjes maak je door het deeg in 20 gelijke porties te delen, hier balletjes van te draaien en op de bakplaat plat te drukken tot koekjes van ongeveer een halve cm dik. Bak de koekjes in ca 10-12 gaar. Laat ze afkoelen en vul ze met (zelfgemaakte) lemoncurd.

Eet smakelijk!