Voor 6 -8 porties
Ingrediënten:
- 1 kg rundergehakt
- 150 gram chorizoworst
- 800 gram kidneybonen
- 800 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 300 gram maïs
- 3 paprika’s
- 2 rode pepers
- 3 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 140 gram tomatenpuree
- 1 theelepel chiliflakes
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- Olijfolie
Voor de saus:
- 200 ml crème fraîche
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
Stap 1: Snipper de ui, halveer de paprika’s en de pepers en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika’s in blokjes en de pepers in kleine stukjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in kleine stukjes.
Stap 2: Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de chorizo 5 minuten.
Stap 3: Pers de knoflook uit boven de uien en chorizo en voeg het gehakt toe. Rul het gehakt op hoog vuur.
Stap 4: Voeg de tomatenpuree, paprika’s, pepers, chiliflakes, komijn en het gerookte paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.
Stap 5: Voeg de tomatenblokjes toe en laat de chili 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Stap 6: Spoel de kidneybonen en mais af in een vergiet en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de chili en laat nog 5 minuten mee opwarmen.
Stap 6: Doe de crème fraîche in een schaaltje en halveer de limoen en pers deze boven de crème fraîche uit. Hak de koriander fijn en voeg de helft hiervan toe aan de saus. Roer goed door.
Stap 7: Draai het vuur uit en strooi de rest van de koriander over de chili. Serveer de chili met een flinke schep van de saus.
Eet smakelijk!
Tip: Lekker met vers gebakken Turks Brood, Rijst of Nacho’s.