
Deze smeuïge carrot cake is zo lekker! En de roomkaas frosting maakt de worteltaart helemaal af. Én ik vond hem als bak-beginner heel eenvoudig te maken!
10 porties
Ingrediënten:
- 200 ml zonnebloemolie
- 250 gram lichtbruine basterdsuiker
- 250 gram bloem
- 4 eieren
- 350 gram grof geraspte wortel
- Rasp van de schil van 1 sinaasappel (zorg dat je het witte laagje niet mee raspt)
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel speculaas & koekkruiden
- 2 theelepels vanille-extract
- 100 gram gehakte walnoten + enkele om de taart te decoreren
Voor de frosting:
- 200 gram roomkaas
- 100 gram roomboter
- 175 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
Stap 1: Zet alle ingrediënten van tevoren klaar en zorg dat ze op kamertemperatuur zijn. Vet een springvorm van 24 centimeter doorsnede in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven op 175 graden.
Stap 2: Doe de zonnebloemolie, basterdsuiker en de sinaasappelrasp in een kom en klop dit met een mixer tot een glad geheel.
Stap 3: Doe de eieren en het vanille-extract erbij en mix alles nog kort door elkaar.
Stap 4: Zeef de bloem, het bakpoeder bij het beslag en voeg de kaneel en de koekkruiden toe. Mix nog even door elkaar.
Stap 5: Schep de (met een silicone spatel) geraspte wortel en gehakte walnoten voorzichtig door het beslag.
Stap 6: Giet het beslag in de springvorm en bak de carrot cake in 55 tot 60 minuten gaar in de oven. Test of de carrot cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen in de springvorm.
Stap 7: Maak als de carrot cake afgekoeld is de frosting. Snijd de roomboter in blokjes en doe het samen met de roomkaas in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe en mix door totdat de suiker opgenomen is.
Stap 8: Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas-frosting en decoreer de taart met halve walnoten.
Eet smakelijk!