6 porties

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg of 6 plakjes diepvries bladerdeeg (ik gebruik zelf altijd deze van Jumbo, omdat er maar 0,55 gram zout per 100 gram in zit)
  • 750 gram broccoli
  • 2 uien
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 4 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 ml melk
  • 100 gram geraspte (oude) kaas
  • 1 eetlepel Vadouvan (zoutloze kruidenmix van Euroma/Jonnie Boer)
  • Boter (voor het invetten van de ovenschaal)
  • zwarte peper

Extra:

  • Springvorm of quichevorm (doorsnede 24 cm)

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het bladerdeeg uit de vriezer of koelkast.

Stap 2: Snijd de broccoli in kleine roosjes en breng in een pan met een klein laagje water aan de kook. Laat de broccoli 7 minuten koken.

Stap 3: Pel en snipper de uien. Verwarm een wok, zonder olie, op het vuur en voeg de spekjes toe. Doe na 2 minuten de uien en de Vadouvan bij de spekjes. Bak op laag vuur tot de uien zacht zijn geworden. Laat het mengsel na het bakken uitlekker op een bord met een velletje keukenrol.

Stap 5: Vet de quiche- of springvorm in met boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg. En prik de bodem in met een vork.

Stap 6: Doe de eieren, melk, crème fraîche en wat peper in een maatbeker (of kom) en klop dit met een garde goed door elkaar zodat het een egaal mengsel is.

Stap 7: Schep de helft van de spekjes en uien in de quichevorm en verdeel daarop de broccoli roosjes. Schep de rest van de spekjes en uien op de broccoli.

Stap 8: Giet en verdeel het eimengsel over de broccoli. Strooi daarna de kaas eroverheen. Vouw eventueel overhangend bladerdeeg naar binnen.

Stap 9: Zet de taart 45 minuten in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk!