Homemade vegetarische burger van broccoli en kikkererwten, geserveerd met een madras mayonaise 

Voor 4 burgers

Ingrediënten:

Voor de burgers:
* 450 gram broccoli
* 400 gram kikkererwten
* 1 rode ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1 ei
* 3 eetlepels bloem
* 2 theelepels komijn
* 1 theelepel uienpoeder
* 1 theelepel zwarte peper
* Geraspte Parmezaanse kaas
* Zonnebloemolie

Stap 1: Kook de broccoli in 6 minuten gaar en doe dit met de uitgelekte kikkererwten, ui en knoflook in een hoge kom. Pureer dit met de staafmixer en voeg de andere ingrediënten toe. Roer goed door en vorm en dan 4 burgers van. Verwarm wat olie in de pan en bak de burgers in 15 minuten bruin.

Voor de madras-mayo:
Meng onderstaande ingrediënten door elkaar en klaar! 😊
4 eetlepels mayonaise
3 theelepels kerrie
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel garam masala
1 theelepels uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel water

Eet smakelijk!